Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Παρέμβαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών του Κοινοβουλίου

Στις 12 Οκτωβρίου 2016 η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, παραβρέθηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών του Κοινοβουλίου και ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής αλλά και βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας για την περίοδο 2015-2019.

Στην παρέμβαση της, στη συνεδρίαση της επιτροπής, η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη δήλωσε την ικανοποίησή της για την ένταξη πολλών προβλημάτων της Α΄ Πειραιά και των νησιών στο σχεδιασμό της περιφέρειας, όπως είναι τα λιμάνια της Ύδρας και του Πόρου, το αεροδρόμιο των Κυθήρων, ο θαλάσσιος αγωγός που θα συνδεθεί με την Αίγινα, ο βιολογικός καθαρισμός του Πόρου.
Επεσήμανε ότι το αντιπλημμυρικό έργο του Κηφισού πρέπει να ενταχθεί άμεσα στον προγραμματισμό των αντιπλημμυρικών έργων, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σε περίπτωση πλημμύρας. Το ίδιο ισχύει και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, καθώς πέρυσι είχαμε μια πολύ μεγάλη καταστροφή στην Ύδρα λόγω της κοίτης του ποταμού, που ήταν μπαζωμένη. Σχετικά με το προγραμματισμένο έργο του ρέματος της Πικροδάφνης, είπε ότι είναι επίσης ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσα λύσης και τώρα έχει μπει σε μια πάρα πολύ καλή και σωστή κατεύθυνση.  
Επιπλέον, σχετικά με το όρος Αιγάλεω, πρότεινε την ένταξή του στον προγραμματισμό των ορεινών όγκων καθώς όπως ανέφερε υπάρχουν προβλήματα ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη λειτουργία χωματερής στο μέρος του Σχιστού.
Ακόμα κρίθηκε ικανοποιητική η αναφορά της Περιφερειάρχη στους μικρούς παραγωγούς της Αττικής. Όπως είπε η βουλευτής, οι παραγωγοί αυτοί, οι οποίοι ήδη συνεργάζονται με τις αγορές χωρίς μεσάζοντες, χρειάζονται στήριξη. «Είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, που προστατεύουν το περιβάλλον, αλλά βοηθάνε και την οικονομία».

Τέλος, η Ελένη Σταματάκη αναφέρθηκε στο Κέντρο Διαχείρισης και Αποθήκευσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης για τους Πρόσφυγες, και σημείωσε ότι βοήθησε πάρα πολύ όσους δούλεψαν στο λιμάνι του Πειραιά και πρέπει να αναβαθμιστεί και να μείνει ως δομή για να βοηθά και να τροφοδοτεί όλη την Ελλάδα.

Το βίντεο από την παρέμβαση: