Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση της Ελένης Σταματάκη με τον πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά, Γ. Γουρδομιχάλη


«Συνάντηση της βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Σταματάκη με τον πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά, Γ. Γουρδομιχάλη»
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη επισκέφθηκε την Παρασκευή 3/11/2016 το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ. ΚΕ.Π.Α.Ζ.) και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) , κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη. Ενημερώθηκε για τις δράσεις του Συνδέσμου και ειδικότερα για το έργο του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ..
Ο πρόεδρος τόνισε ότι το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. είναι μια πρωτοποριακή και μοναδική για την Ελλάδα δομή, όπου παράγεται ξεχωριστό έργο και υποδειγματική δουλειά στην περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Αναφέρθηκε ότι διαθέτει χώρους νοσηλείας με πλήρη κτηνιατρικό εξοπλισμό, διαμονής των ζώων, ειδικά οχήματα περισυλλογής, ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ζώων όλο το 24ωρο, σύστημα βιολογικής επεξεργασίας των αποβλήτων, αποτεφρωτήρα, αίθουσα ενημέρωσης του κοινού και χώρους διοίκησης. Εξυπηρετεί 18 δήμους, που είναι μέλη του συνδέσμου, στην περίθαλψη αδέσποτων ζώων και διαθέτει πρόγραμμα υιοθεσίας καθώς επίσης παρέχει τη δυνατότητα ομαδικής ή ατομικής αποτέφρωσης νεκρών ζώων.   
Επιπλέον, ενημέρωσε τη βουλευτή για το γενικότερο έργο του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π., που είναι η πυροπροστασία, αναδάσωση και ανάδειξη του όρους Αιγάλεω και η μετατροπή της παλιάς χωματερής σε οικολογικό πάρκο.
Η βουλευτής μετέφερε την παρέμβαση που έκανε στη συζήτηση που έγινε, σχετικά με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας για την περίοδο 2015-2019, στην επιτροπή περιφερειών της Βουλής, η οποία –μεταξύ άλλων – αφορούσε και την ένταξή του όρους Αιγάλεω στον προγραμματισμό των ορεινών όγκων, καθώς γνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη λειτουργία χωματερής στο μέρος του Σχιστού.
Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου, συζήτησε με τους εργαζόμενους και διαπίστωσε την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από το προσωπικό. Δήλωσε ότι στηρίζει τα αιτήματα για επιπρόσθετη χρηματοδότηση, την επέκταση του Κέντρου σε παραπλήσιο χώρο εκτάσεως 5 στρεμμάτων, καθώς επίσης και για την τροποποίηση του νόμου 4235/2014, ώστε να καταστεί δυνατή η συμπερίληψη της μισθοδοσίας και των εξόδων για τα καύσιμα στις δαπάνες του Κέντρου.