Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων 10-11 Ιουνίου

Η Πανελλήνια Ένωση Καππαδόκικων Σωματείων (ΠΕΚΣ) διοργανώνει το Β’ Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο «Καππαδοκία, γη πολιτισμού», το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής.



Το συμπόσιο αποτελεί συνέχεια του διεθνούς επιστημονικού συμποσίου που οργάνωσε με το ίδιο γενικό θέμα η ΠΕΚΣ το έτος 2010 στο Προκόπιο της Καππαδοκίας. Εκείνο το διεθνές επιστημονικό συμπόσιο υπήρξε ιστορικής σημασίας, διότι ήταν το πρώτο που οργανώθηκε στην Καππαδοκία από Έλληνες απογόνους Καππαδοκών, οι οποίοι εγκατέλειψαν, κατά το έτος 1924, την ιδιαίτερη πατρίδα τους, σε εκτέλεση της διεθνούς συνθήκης της Λωζάννης του έτους 1923.



Το παρόν διεθνές επιστημονικό συμπόσιο της Αθήνας έχει ως κύριο σκοπό να αναδείξει, μέσα κυρίως από ιστορικές, αρχειακές, γλωσσολογικές και λαογραφικές προσεγγίσεις, αναλύσεις και μελέτες, την ιστορική ανά τους αιώνες συμβολή της Καππαδοκίας στον ελληνικό και χριστιανικό πολιτισμό, καθώς και την προσπάθεια της καππαδοκικής ρωμιοσύνης για τη διατήρηση της ελληνικής και χριστιανικής ταυτότητας.