Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η Βενεζουέλα γιόρτασε τα 204 χρόνια από την ανεξαρτησία της στις 5 Ιουλίου.



Με την ευκαιρία της  204ης  επετείου της ανεξαρτησίας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας κ. Farid Fernández παρέθεσε δεξίωση στην πρεσβεία της Αθήνας.


Στη Βενεζουέλα η Ημέρα της Ανεξαρτησίας τιμά την επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της χώρας στις 5 Ιουλίου 1811, γεγονός που προκάλεσε τον Πρώτο Πόλεμο για την Ανεξαρτησία. Αν και οι επαναστάτες ηττήθηκαν ένα χρόνο αργότερα, εξ αιτίας και γεγονότων που δεν μπορούσαν να ελεγχθούν από τους ίδιους, όπως ο καταστρεπτικός σεισμός του Καράκας το Μάρτιο του 1812, η 5η Ιουλίου σηματοδοτεί το πρώτο βήμα μιας μακράς πορείας αγώνων που ικανοποιήθηκαν σε πρώτη φάση με τη δημιουργία της Μεγάλης Κολομβίας το 1819 και με τη σύσταση ανεξάρτητου κράτους το 1831.


Στην δεξίωση παραβρέθηκαν η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου,  ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, μέλη του Κοινοβουλίου, Πρεσβευτές, αξιωματούχοι και φίλοι της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας.
Από την πλευρά μας, είναι γνωστός ο θαυμασμός   στο πρόσωπό του αείμνηστου ιστορικού ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες,  καθώς και του συνεχιστή  του έργου του, Προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της φτώχειας της Κυβέρνησης της  Μπολιβαριανής  Δημοκρατίας της Βενεζουέλας αποτελούν οδηγό  για την καταπολέμηση της φτώχειας περιοχών με ανθρωπιστική κρίση όπως οι πληγείσες περιοχές της χώρας μας. Η αναβάθμιση των σχέσεων των δύο λαών, η φιλία και η αλληλεγγύη είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία όσο ποτέ, για να ανοίξει μια νέα σελίδα στην πολιτική και κοινωνική ιστορία.