Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΡΟΥ- ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ

Την Παρασκευή 26/2, με πρωτοβουλία της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Πόρου Τροιζηνίας, έγινε στη Βουλή συνάντηση του προέδρου του Δ.Σ του Κέντρου Υγείας Γαλατά ιατρό Γ. Κεραμίδα με την βουλευτή Α Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Σταματάκη σχετικά με τα χρόνια προβλήματα τόσο του Κ.Υ. Γαλατά  όσο   και των περιφερειακών δομών υγείας που ταλανίζουν τους κατοίκους της Τροιζηνίας και του Πόρου και επιπλέον αποτελεί αρνητικό παράγοντα ανάπτυξης του τουρισμού.


Επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Κ.Υ. με μικροβιολόγο και ακτινολόγο καθώς και τεχνικών (π.χ. οδηγών) ενώ ειδική μνεία έγινε για την ανάγκη άμεσης επανέναρξης αποστολής κλιμακίων ιατρών ειδικοτήτων  από το Τζάνειο νοσοκομείο.

Η Ε. Σταματάκη συμφώνησε με τον Γ. Κεραμίδα ότι το μόλις ανεκτό επίπεδο ιατρικής περίθαλψης που προσφέρεται αυτή την στιγμή από το Κ. Υ. και τις περιφερειακές δομές υγείας οφείλεται κατά κύριο λόγο στον "ηρωισμό" των εργαζομένων και ότι θα προβεί σε άμεσες ενέργειες για την ενημέρωση της από τον αρμόδιο υπουργό και για την δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων.