Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Με τα μέλη της ΠαΔΕΕ στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στο Σχιστό.


Στο πλαίσιο της επίσημης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) στη χώρα μας και σε συνέχεια της αίτησής τους να επισκεφτούν προσφυγικό καταυλισμό πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στο Σχιστό.


Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Η.Π.Α. κ. Εύη Καρακώστα , η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Καναδά κ. Ελένη Σταματάκη και εκ μέρους των τοπικών αρχών ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης και ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος.



Στην αντιπροσωπεία της Πα.Δ.Ε.Ε. συμμετείχαν, ο Πρόεδρος και Πολιτειακός Γερουσιαστής στο New Hampshire των ΗΠΑ κ. Θωμάς Κατσιαντώνης, o κ. Πέτρος Κατσαμπάνης, Α’ Αντιπρόεδρος και Βουλευτής της Περιφέρειας Δυτικής Αυστραλίας, η κ. Παναγιώτα Merchant, Β’ Αντιπρόεδρος και Βουλευτής Καναδά, ο κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, μέλος του Δ.Σ. και Πολιτειακός Βουλευτής στο Rhodes Island των ΗΠΑ, ο κ. Γεράσιμος Σκλαβούνος, μέλος του Δ.Σ. και βουλευτής Lauriel – Dorion του Quebec στον Καναδά, ο κ. Σωτήρης Δελής, μέλος του Δ.Σ. και Βουλευτής Σουηδίας, ο κ. Φίλιππος Κίτσος, μέλος του Δ.Σ. και Βουλευτής Καντονίου Neuchatel Ελβετίας και ο κ. Γιάννης Πανταζόπουλος, πρώην Πρόεδρος και επίτιμος Γεν. Γραμματέας της Πα.Δ.Ε.Ε., πρώην βουλευτής στην Vicrtoria της Αυστραλίας.

Κατά τη ξενάγηση στους χώρους της Δομής οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον εκπρόσωπο τύπου για όλες τις ενέργειες που έγιναν για τη μετατροπή του ανενεργού στρατοπέδου σε χώρο φιλοξενίας. Επισκέφτηκαν τους χώρους διαμονής, σίτισης, υγειονομικής στήριξης, πληροφορήθηκαν για την αγαστή συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων (Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδομών - Μεταφορών - Δικτύων, Ναυτιλίας και Μακεδονίας - Θράκης) και των τοπικών αρχών και διαπίστωσαν με τα ίδια τους τα μάτια το θετικό αποτέλεσμα.



Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αρμονική λειτουργία και ήρθαν σε επαφή με τους ίδιους τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες, συνομιλώντας μαζί τους, ακούγοντας τα αιτήματά τους και υποσχέθηκαν να μεταφέρουν στη διεθνή κοινότητα και ειδικά στις χώρες που δραστηριοποιείται ο Ελληνισμός της Διασποράς τη φωνή τους περί ανοιχτών συνόρων και υποχρεωτικής εφαρμογής των προγραμμάτων εγκατάστασης και επανεγκατάστασης.