Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Στο Σύνταγμα αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Το μεσημέρι της Δευτέρας 13/11, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Νίκο Φίλη, Γιώργο Ψυχογιό και Ελένη Σταματάκη, αλλά και μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος, βρέθηκε στο Σύνταγμα και συνομίλησε με τους απεργούς πείνας οι οποίοι επανέλαβαν ότι θα επιμείνουν μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

Μέσω της παρουσίας τους στο πλευρό των απεργών πείνας, ζητούν την άμεση και ασφαλή μεταφορά των ανθρώπων αυτών και όλων όσων εκκρεμούν τα αιτήματά τους για οικογενειακή επανένωση στα αντίστοιχα κράτη – μέλη της Ε.Ε. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις και περιορισμοί αυτού του δικαιώματος αντιβαίνουν τόσο στο διεθνές όσο και στο ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά και ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που οφείλουμε σε κάθε χωρισμένη οικογένεια.
"Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν οικογένειες με τον έναν γονέα στη Γερμανία και τη μητέρα με το παιδί εδώ, απροστάτευτα, σημείωσε η Ελένη Σταματάκη τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναφέρει το θέμα στη Βουλή αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο. Αντίστοιχη ερώτηση είχαν καταθέσει εξάλλου, στις 22 Ιουνίου 2017, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.