Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ύδρα: επιτακτική ανάγκη να βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα του σταβλισμού των ιπποειδών


    Το Σάββατο 14/7, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας, με θέμα το πρόβλημα σταβλισμού των ιπποειδών και την εύρεση κατάλληλου χώρου, κατατέθηκαν απόψεις  απ’ όλες τις πλευρές με σκοπό να βρεθεί επιτέλους μια ικανοποιητική για όλους λύση.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι βουλευτές Α’ Πειραιά Θ. Δρίτσας και Ε. Σταματάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Π. Χατζηπέρος, η Προϊσταμένη της Πολεοδομίας Πειραιά Α. Αναστασάκου και ο Μηχανικός της Πολεοδομίας Σάββας Δημητρίου, φορείς,αγωγιάτες και πλήθος κόσμου.
 

Μιλάμε για ένα θέμα που απασχολεί την τάξη των αγωγιατών που στηρίζουν την οικονομική δραστηριότητα της Ύδρας, ελλείψει αυτοκινήτων, και βάσει της ιδιαιτερότητας, αλλά και στην ουσία απασχολεί και ολόκληρο το νησί.

Και αυτό γιατί οι μέχρι στιγμής υπάρχοντες στάβλοι (σε ρέματα) έχουν κριθεί ως αυθαίρετοι και έχουν επιδοθεί από την Πολεοδομία συνολικά 120 συστάσεις-πρόστιμα τα οποία αγγίζουν τα 4.000.000 ευρώ!!!



Κατά τη συνεδρίαση ακούστηκαν απόψεις από τον Δήμαρχο Γ. Κουκουδάκη που έκανε την εισήγηση του θέματος και τόνισε ότι θα κινηθεί στην άμεση εξεύρεση χώρου ή και χώρων για τον σταβλισμό των ζώων. Επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τις απόψεις τους, κινούμενοι όλοι στην κατεύθυνση της ενότητας και σύμπραξης.

Επταμελής επιτροπή, η οποία θα ερευνήσει και θα προτείνει χώρους, ενώ θα προβεί σε οικονομοτεχνική μελέτη προκειμένου να γίνει η ανάλογη κατασκευή στάβλων προς εξυπηρέτηση των αγωγιατών και των ιπποειδών τους.

Το θέμα της εξεύρεσης χώρου σταβλισμού κατά τη συνεδρίαση, θεωρήθηκε κατά κοινή ομολογία ως μείζον πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί όσο τον δυνατόν συντομότερα αλλά και με πολυετή ισχύ.


Από την πλευρά τους, βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχης και δημοτική αρχή, ανέφεραν ότι θα κινηθούν όλοι βοηθητικά, κατανοώντας πλήρως την ιδιαιτερότητα του νησιού και την αναγκαιότητα στήριξης και ταυτόχρονα υποδομής για τα ιπποειδή του τόπου.