Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Η Αίγινα της Αντίστασης.



Διήμερη περιοδεία στην στην Αίγινα  πραγματοποιήσαμε οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά και Νήσων, το Σαββατοκύριακο 17 ΚΑΙ 18 Ιανουάριου. Στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, μίλησε ο Θοδωρής Δρίτσας, Υποψήφιος βουλευτής της Α΄ Πειραιά και Νήσων, και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η νομικός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Κατερίνα Κνήτου. Την εκδήλωση που προλόγισε εκ μέρους της τοπικής Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζορμπαλάς, παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Γεννίτσαρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κ. Γιώργος Σκαλτιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος και Αντώνης Ντελής, μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και κάτοικοι του νησιού. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε   με  τοπικούς φορείς του νησιού που μας  ενημέρωσαν για τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ συνομιλήσαμε  με ιδιοκτήτες καταστημάτων και  κατοίκους που μας εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους  όπως η δύσκολη πρόσβαση τα κέντρα υγείας και τα τεράστια προβλήματα της υδροδότησης και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η πόλη της Αίγινας είναι πανέμορφη και τόσο γραφική!!

Όλη η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης είναι συγκεντρωμένη στον παραλιακό δρόμο και στους παράλληλους εσωτερικούς δρόμους. Η περιοδεία  στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα στα αρχοντικά, στις Εκκλησίες με τους  γαλάζιους τρούλους, τα καταστήματα λαϊκής τέχνης,  την ψαραγορά με τα παραδοσιακά ουζομεζεδοπωλεία της και τα καφενεία  είναι μιά απόλαυση για εμάς. Στην Αίγινα περιοδεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι μέσα στην λίστα των προτεραιοτήτων μας, η Αίγινα κατέχει την πρώτη θέση και απο εδώ ξεκινάμε πάντα την περιοδεία μας στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Επιπροσθέτως, στο νησί έχουμε μία πολύ καλή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ που την πλαισιώνουν αξιόλογοι και δυναμικοί σύντροφοι/ες.