Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Λέμε ΟΧΙ στις συντάξεις της πείνας.





Συντάξεις πείνας, καταληστευμένα αποθεματικά ασφαλιστικών ταμεία. Εξαθλίωση για 670.000 συνταξιούχους κοινωνική καταστροφή που συντελείται στην Ελλάδα στην εποχή των μνημονίων και της τρόικας είναι άνευ προηγουμένου. Το 30% των Ελλήνων συνταξιούχων, δηλαδή περίπου 600.000 άτομα, θα υποστούν τη σφοδρή και οριζόντια περικοπή του 20% στις συντάξεις... Η κυβέρνηση και η τρόικα με τις πολιτικές της σκληρής λιτότητας, που εφάρμοσαν τα τελευταία πέντε χρόνια, μείωσαν τις συντάξεις από 20% έως 50% οδηγώντας τους συνταξιούχους -και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους- και τις οικογένειές τους στην οικονομική εξαθλίωση και στη φτώχεια.
Η απόλυτη ντροπή. Ενα ζοφερό σκηνικό ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί προγραμματικά ότι ως κυβέρνηση θα βάλει «φρένο» στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή αποκατάστασή των απωλειών τους τα χρόνια του μνημονίου με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ξεκινώντας πρώτα απ' όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Πρόσφατα  κατέθεσε πρόταση νόμου  με την οποία προωθεί την επαναχορήγηση της δέκατης τρίτης σύνταξης, δηλαδή του δώρου Χριστουγέννων, στους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από τα 700 ευρώ.

Άμεση  στήριξη των  χαμηλοσυνταξιούχων.
Δημοκρατία-Κοινωνική Δικαιοσύνη-Αλληλεγγύη.