Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Κυκλοφόρησε γραμματόσημο αφιερωμένο στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας»


Ένα μοναδικό, καλαίσθητο, συλλεκτικό γραμματόσημο εξέδωσαν και κυκλοφορούν τα ΕΛΤΑ αφιερωμένο  στον  Πειραιά με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – Πειραιάς 2015». Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου, με στόχο να τονίσει τον ζωτικό ρόλο που παίζει η θάλασσα στη ζωή των πολιτών, αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Φέτος  φιλοξενείται  στον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου. Οι γιορτές στην πόλη μας ξεκίνησαν και έχουν ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ναυτιλιακής Κοινότητας.

 Το  γραμματόσημο αφιερωμένο στην  «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – Πειραιάς 2015» της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Επέτειοι – Γεγονότα» των ΕΛΤΑ, που φιλοτέχνησε η  κ. Μυρσίνη Βαρδροπούλου  διακρίνεται  η πολύχρωμη κάτοψη της  πόλης από τη  μία πλευρά και  η αντιστραμμένη  προοπτική της  θάλασσας  από την άλλη, που επιδιώκουν να  νοηματοδοτήσουν το περιεχόμενο του  με το γιορτινό ύφος των ημερών διατηρώντας το κυρίαρχο  στοιχείο  της ναυτικής παράδοσης των Ελλήνων. 
Για τη σχεδίαση και κυρίως για τις ανάγκες της σμίκρυνσης του γραμματοσήμου, χρησιμοποιήθηκε η μικτή τεχνική γραφιστικών και εικαστικών τεχνών. 
Συγχρόνως,  κυκλοφορεί και  Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας ιδιαίτερης συλλεκτικής αξίας, με το επικολλημένο  γραμματόσημο σφραγισμένο με την ειδική σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας.
Μέσω αυτής της μοναδικής συλλεκτικής κυκλοφορίας  τα  Ελληνικά Ταχυδρομεία, ανταποκρίνονται και  δηλώνουν  παρόντα στον εορτασμό του Πειραιά  για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας.