Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Δήλωσε εθελοντής στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών

Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών 
Έλα μαζί μας στο λιμάνι να καλωσορίσουμε και να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που φτάνουν από τα παραμεθόρια νησιά.
Δήλωσε εθελοντής!
Με βάση τον Επιβατικό Σταθμό Περικλέους (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1, όπου προσεγγίζουν τα περισσότερα πλοία που μεταφέρουν αποκλειστικά πρόσφυγες), στήνουμε έναν σταθμό υποδοχής και περίθαλψης των προσφύγων που φτάνουν από τα νησιά ταλαιπωρημένοι, για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους προς τα βόρεια σύνορα.

Σκοπός μας είναι:
1) Η έκφραση της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας του πειραϊκού λαού προς τους πρόσφυγες.
2) Η παροχή ποικίλων χρηστικών πληροφοριών για τη διευκόλυνση της προσωρινής διαμονής τους και του επόμενου ταξιδιού τους.
3) Η παροχή άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ενήλικες και παιδιά  και, όταν απαιτείται, η παραπομπή τους στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.
4) Η παροχή φροντίδας για τις ιδιαίτερες ανάγκες βρεφών, μικρών παιδιών, εγκύων και άλλων ευπαθών ομάδων προσφύγων.   
5) Η διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής, διατροφής και ένδυσης
Στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών συμμετέχουν μέχρι στιγμής το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Πειραιά, Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, .ΚΙΦΑ Πειραιά,  3.ΚΙΦΑ Αθήνας, ΚΙΦΑ Νέας Σμύρνης, ΜΚΙ Ελληνικού, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, Αλληλεγγύη Πειραιά,  Λιμάνι της Αγωνίας, Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος,  η Κίνηση Πολιτών Ζωγράφου Μεσοποταμία, η Αλληλεγγύη για Όλους της Αθήνας, η Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού Πάμε Αλλιώς, η Κίνηση Σβούρα Νίκαιας και ενεργοί πολίτες από τον ευρύτερο Πειραιά.
Παρακαλούμε δηλώστε διαθεσιμότητα στα τηλέφωνα: 6945174077, 6944354906, 6973015219, 6936895088 και 2104123952 ή στο e-mail:ypostirixistousprosfygespireas@gmail.com
Αναζητήστε την ομάδα μας στο Facebook :
ΠΑΜΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ