Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΥΔΡΑΣ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, μετά από μεγάλη νεροποντή, το νησί της Ύδρας υπέστη εκτεταμένες καταστροφές και ζημιές συνέπεια των οποίων ήταν  να κηρυχθεί άμεσα σε  κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.


Από το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατέφθασε στο νησί ο καθ’ ύλην αρμόδιος, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Αντιπεριφερειάρχης, κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ακολουθούμενος από κλιμάκια τεχνικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.


Άμεσα κατεγράφησαν επί τόπου οι ζημιές στα δίκτυα και τις υποδομές καθώς και στα σπίτια και διαπιστώθηκε το μέγεθος των καταστροφών στις επιχειρήσεις του νησιού. 
Παράλληλα υπήρχε συνεχής ενημέρωση με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας καθώς και με την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου.

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το πρωί, κατέφθασε στο νησί και η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α συν. Ελένη Σταματάκη η οποία  μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους και τα Τεχνικά Κλιμάκια της Περιφέρειας επισκέφθηκαν τους πληγέντες κατοίκους, διαπίστωσαν τις εκτεταμένες ζημιές και παρείχαν σαφείς οδηγίες για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν οι πλημμυροπαθείς  για την άμεση αποζημίωση τους.


Ζητάμε τον άμεσο συντονισμό και παρέμβαση της Πολιτείας, της Περιφέρειας και του Δήμου ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές των υποδομών του νησιού σε ύδρευση-αποχέτευση και λιμάνι. 
Επίσης, ζητάμε την υλική υποστήριξη των πληγέντων οικογενειών και επιχειρηματιών ώστε να επανέλθουν στην φυσιολογική λειτουργία τους. 
Τέλος, ζητάμε την άμεση νομοθετική ρύθμιση ή διευκόλυνση για τους πληγέντες ως προς τις υποχρεώσεις τους  προς την πολιτεία και τις τράπεζες.


Κλείνοντας, πρέπει να αναφέρουμε και να επαινέσουμε όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι και βοήθησαν τους πληγέντες κατοίκους.


Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΥΔΡΑΣ