Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Επίσκεψη στην ανοιχτή δομή προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, στο Σχιστό

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α Πειραιά και Νήσων, Θοδωρής Δρίτσας και Ελένη Σταματάκη, συνοδευόμενοι από τον συντονιστή και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά επισκέφτηκαν, την Παρασκευή 26-05-2017, την ανοιχτή δομή προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, στο Σχιστό. Ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της δομής, από τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο Γιώργο Κραλόγλου και τον Διοικητή  Αντισυνταγματάρχη Μανώλη Τσαγκούρη.

Διαπιστώθηκε ότι, οι υποδομές (δίκτυα, κτίρια, οικίσκοι, περιβάλλον χώρος), οι συνθήκες διαβίωσης, η παροχή υπηρεσιών (διατροφή, υγεία, εκπαίδευση, άσυλο), οι υπηρεσίες μέριμνας ειδικών ομάδων  (Α.Μ.Ε.Α., εγκυμονούσες, νεογέννητα, ασυνόδευτοι ανήλικοι), καθώς και οι ομάδες έκφρασης και συμμετοχής βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Σχεδιάζεται επίσης, η μέγιστη δυνατή ενεργοποίηση των προσφύγων και η σταδιακή ανάληψη ευθυνών, με την προσθήκη επιπλέον δωματίου και κουζίνας σε κάθε οικίσκο και την παρασκευή φαγητού από τους ίδιους.
Οι Βουλευτές και τα μέλη της Νομαρχιακής, συζήτησαν με τους εργαζόμενους, στη δομή και ενημερώθηκαν για τις συνθήκες εργασίας και τα προβλήματά τους. Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για την σημαντική συμβολή τους, στην εύρυθμη λειτουργία και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν, να υποστηρίζουν το έργο της διοίκησης και των εργαζομένων, ώστε οι συνθήκες διαβίωσης να βελτιώνονται διαρκώς, μέχρι την οριστική και ισότιμη ένταξη των προσφύγων, που θα παραμείνουν στον ιστό της ελληνικής κοινωνίας.