Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Επίσκεψη του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στους μετανάστες, εργάτες γης της Μανωλάδας


  Την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπεία του τομέα Δικαιωμάτων επισκέφθηκε την περιοχή της Μανωλάδας, εκεί δηλαδή που τα λιγοστά υπάρχοντα των ανθρώπων, μαζί με τα χαρτιά τους, έγιναν στάχτη από τη φωτιά…

Η αντιπροσωπεία, μαζί με πολλά μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και της Νομαρχιακής Επιτροπής, συζήτησε με την δημοτική αρχή και με τους εργάτες γης, από Πακιστάν και Μπαγκλαντές, οι οποίοι στο έλεος του… πουθενά αναζητούσαν χώρο για να κοιμηθούν.

Την προηγούμενη ημέρα, αμέσως μετά το τραγικό γεγονός, την περιοχή της Μανωλάδας είχαν επισκεφθεί η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Νάσος Ηλιόπουλος. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, έγινε αγώνας δρόμου, έτσι ώστε, να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα των ανθρώπων, που είδαν σε μια στιγμή να χάνονται όλοι οι κόποι τους.

Το Βράδυ της ίδιας ημέρας κατέφθασε και η βοήθεια από την Αλληλεγγύη για Όλους, αλλά και από τη Παμπειραϊκή και την Περιφέρεια Αττικής.

Μια συντονισμένη προσπάθεια, ώστε, να πάρουν μια πρώτη ανάσα οι 500 περίπου πληγέντες, αλλά και να σταλεί ένα σαφές μήνυμα: οι ξένοι εργάτες ούτε αόρατοι είναι ούτε αναλώσιμοι.

Η Ελένη Σταματάκη σε δηλώσεις της σημείωσε ανάμεσα σε άλλα «Βλέπουμε την καμένη γη, εκεί που μέχρι χθες ζούσαν οι εργάτες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Οι συνθήκες είναι, πράγματι, αφόρητες. Οι άνθρωποι αυτοί, εργάτες, φτωχοί, ξένοι, αλλά σε καμία περίπτωση αόρατοι, πρέπει να δικαιωθούν. Θα είμαστε στο πλευρό τους σε ότι χρειαστούν…»

Την αντιπροσωπεία του τομέα Δικαιωμάτων αποτελούσαν: Πάνος Λάμπρου μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Ελένη Σταματάκη βουλεύτρια, Νίκος Τσιγώνιας, Ιωάννα Λάμπρου, Ελένη Γρηγοριάδου, Σαλίμ Ισλάμ.




Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντρόφους μας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και της Νομαρχιακής Επιτροπής που βρέθηκαν στο πλευρό μας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον σ. Χρήστο Δίπλα για τις ωραίες φωτογραφίες του.