Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης - Βελτίωση της καθημερινότητας


Στηρίζουμε έργα, προμήθειες, υπηρεσίες, μελέτες και δράσεις που βελτιώνουν άμεσα την καθημερινή ζωή των  δημοτών και αναβαθμίζουν τις λειτουργικές δυνατότητες των δήμων.
 


Την τριετία 2015-2018 σχεδόν δεκαπλασιάστηκαν, σε σχέση με την περίοδο 2012-2014, οι χρηματοδοτήσεις για την αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και της λειψυδρίας, ενώ για πρώτη φορά δόθηκε ειδική χρηματοδότηση για ορεινούς και νησιωτικούς δήμους και για την εξόφλησης των υποχρεώσεων Δήμων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Πάνω από 512 εκ.€ δόθηκαν στους ΟΤΑ μέσω του προγράμματος Φιλόδημος Ι, εκ των οποίων σχεδόν 11εκ.€ στην περιφερειακή ενότητα νήσων και 4 εκ.€ στην περιφερειακή ενότητα Πειραιώς. Πάνω από 174 εκ.€ απορροφήθηκαν από ΟΤΑ σε όλη την επικράτεια από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εκ των οποίων σχεδόν 3 εκ.€ στην περιφερειακή ενότητα νήσων.



Συνολικά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα ενισχύθηκαν με  16 εκ.€ και οι δήμοι της Π.Ε. Πειραιώς με 10 εκ.€. 


Συνεχίζουμε για την αξιοποίηση των τοπικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων και την ενδυνάμωση της ισόρροπης, βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, βελτίωση των υποδομών των δήμων. αύξηση της απασχόλησης και προστασία του περιβάλλοντος.