Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Εκπροσώπηση της Ελένης Σταματάκη στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής


Μία ιδιαίτερη εκδήλωση τιμής, της υπεράνθρωπης προσπάθειας των αθλητών και αθλητριών, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (6.2) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, τιμήθηκαν οι μεταλλιούχοι σε Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 1980 έως και το 2016, οι χορηγοί αλλά και οι υποστηρικτές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Στην εκδήλωση  παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η βουλευτής Α` Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση,  η πρόεδρος του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ" Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Άντριου Πάρσονς, οι πρέσβεις της Ιαπωνίας, της Βραζιλίας, της Γαλλίας, της Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, βουλευτές, εκπροσώποι κομμάτων, παράγοντες του αθλητισμού,  αθλητές.


Ιδιαίτερα συγκινημένη,  στον σύντομο χαιρετισμό της,  η κ. Ελένη Σταματάκη εξήρε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών με αναπηρία, το ελπιδοφόρο μήνυμα αγωνιστικότητας που στέλνουν σ' όλον τον κόσμο οι αθλητές/ ριες των Παραολυμπιακών Αγώνων και τόνισε την  έμπρακτη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να γίνει η καθημερινότητα  των ανθρώπων με αναπηρία καλύτερη.

Οι αθλητές που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:



ΣΤΙΒΟΣ: Στέφανος Αναργύρου, Αθανάσιος Μπαράκας, Δημήτριος Κωνσταντάγκας, Πασχάλης Σταθελάκος, Τσε Τζον Φερνάντες, Μανώλης Στεφανουδάκης, Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Αγγουράκης, Γιώργος Τοπτσής, Ευάγγελος Μπακόλας, Ελένη Σαμαριτάκη, Παράσχος Στογιαννίδης, Ευθύμιος Καλαράς, Ανθή Καραγιάννη, Γεώργιος Καραμηνάς, Αλεξάνδρα Δημόγλου, Δημήτριος Σενικίδης, Γιώργος Μουζάκης, Συμεών Παλτσανιτίδης, Παρασκευή Καντζά, Μαρία Σταματουλά, Αναστάσιος Τσίου, Ιωάννης Πρώτος, Δημήτριος Ζησίδης, Δήμητρα Κοροκίδα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Κωνσταντίνος Φύκας, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Χρήστος Ταμπαξής, Γιώργος Καπελλάκης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Μαρία Καλπακίδου, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Ανδρέας Κατσαρός, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Αντώνιος Παπουντζής, Ιωάννης Κωστάκης. Το βραβείο του εκλιπόντος Παραολυμπιονίκη, Κυριάκου Γριβέα, θα παραλάβει η σύζυγός του Μαρία Αβραμίδη.

ΜΠΟΤΣΙΑ: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νικόλαος Πανανός, Μαρία Ελένη Κορδαλή, Άννα Ντέντα / Δανιήλ Πολυχρονίδης, Κατερίνα Πατρώνη, Ανδρέας Κεραμιδάς, Χριστίνα Ντέντα (S.A)

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ: Παύλος Μάμαλος, Δημήτριος Μπακοχρήστος

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Παναγιώτης Τριανταφύλλου