Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Κοινοβουλευτικό έργο της Ελένης Σταματάκη (2015-2019)


Παρεμβάσεις στην Ολομέλεια

·        Ομιλία της Βουλεύτριας Α Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Σταματάκη στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στις 9/5/2019.

·         Ομιλία της βουλεύτριας Ελένης Σταματάκη στο Σχέδιο Νόμου για την ουσιαστική ισότητα στην ολομέλεια της βουλής στις 19/03/2019.
·         Ομιλία της Βουλεύτριας Α΄ Πειραιά και Νήσων Ελένης Σταματάκη στη συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις  12-02-2019.
·         Ομιλία της βουλεύτριας Α Πειραιά και Νήσων, Ελένης Σταματάκη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου "Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις", του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις 29-01-2019.
·         Ομιλία της Βουλεύτριας Α Πειραιά και Νήσων Ελένης Σταματάκη στη συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών στην ολομέλεια της Βουλής στις 24-01-2019.
·         Ομιλία της βουλεύτριας Α Πειραιά και νήσων Ελένης Σταματάκη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2019 στις 14-12-2018.
·         Ομιλία της βουλεύτριας Α Πειραιά και Νήσων Ελένης Σταματάκη στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "Επείγουσες ρυθμίσεις για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και άλλες διατάξεις" στις 24/10/2018.
·         Ομιλία της Ελένης Σταματάκη στην συζήτηση "Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Εμβάθυνση της Δημοκρατίας - Ενίσχυση της Συμμετοχής - Βελτίωση της Οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας τον ΟΤΑ", στην ολομέλεια της Βουλής  στις 12/7/2018.
·         Ομιλία της βουλεύτριας Α Πειραιά και Νήσων Ελένης Σταματάκη στη συζήτηση για το Σ/Ν του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Ασφαλιστικές και Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις - Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας - Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων - Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις" στην ολομέλεια της Βουλής στις 10/7/2018.
·         Ομιλία της Ελένης Σταματάκη στην Ολομέλεια της Βουλής 15-5-2018, στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις για τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου.
·         Ομιλία της βουλεύτριας Α Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Σταματάκη στη συζήτηση σχετικά με το Σ/Ν για την αναδοχή και υιοθεσία στην ολομέλεια της βουλής στις 09/05/2018.
·         Ομιλία της Βουλεύτριας Α΄ Πειραιά και Νήσων Ελένης Σταματάκη στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στις 20/02/2018.
·         Ομιλία της βουλεύτριας Ελένης Σταματάκη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018 στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων στις 14/12/2017.
·         Ομιλία της βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων Ελένης Σταματάκη στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στις 9/10/2017.
·         Ομιλία της Ελένης Σταματάκη στις 8/12/2016, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017, στην ολομέλεια της βουλής.
·         Ομιλία της Ελένης Σταματάκη, βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, στη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του Σ/Ν για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την αρχή ίσης μεταχείρισης προσώπων, στην Ολομέλεια της βουλής. 1 Δεκεμβρίου 2016.
·         Παρέμβαση της Ελένης Σταματάκη, βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, στη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του Σ/Ν για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, στην Ολομέλεια της βουλής στις  20 Οκτωβρίου 2016.
·         Παρέμβαση της βουλευτή Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ελένης Σταματάκη στην ολομέλεια της βουλής, στις 21 Ιουλίου 2016 για το Σχέδιο Νόμου σχετικά με την απλή αναλογική.
·         Ομιλία της Ελένης Σταματάκη στη συζήτηση του ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,"Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια - Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)".
·         22/12/2015-Συζήτηση και Ψήφιση του νόμου "Σύμφωνο Συμβίωσης και άλλες διατάξεις".
·         Ομιλία της Ελένης Σταματάκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά και Νήσων, στις 3/12/2015, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016 στην ολομέλεια της βουλής.


Συμμετοχή σε Διακοινοβουλευτικές Επιτροπές.


·         Η βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Ελένη Σταματάκη, συμμετείχε σε Διακοινοβουλευτική συνεδρίαση, που διοργάνωσε η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ( LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου σε συνεργασία με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018, στις Βρυξέλλες.
·         Η βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Ελένη Σταματάκη, συμμετείχε σε Διακοινοβουλευτική συνεδρίαση, που διοργάνωσε η Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωκοινοβουλίου










Κοινοβουλευτικός Έλεγχος



Επίκαιρες Ερωτήσεις

·         Πρόβλημα στέγασης υπηρεσιών δικαστικού μεγάρου Πειραιά στις
·         Σχετικά με τη στελέχωση και την αξιοποίηση του Δενδροκομικού Σταθμού Πόρου στις 08/11/2016.
·         Σχετικά με το Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά στις 24/11/2015.
·         Σχετικά με τις καθυστερήσεις των έργων του 'Τράμ' στον Πειραιά στις 27/10/2015





Αναφορές
·         με επιστολή του αναφέρει ότι τα τρία κρατικά κτίρια, τα οποία λειτουργούσαν ως μονάδες ιαματικού τουρισμού ως και το 2016, είναι κλειστά από διετίας, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιείται μια σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα της περιοχής και αιτείται την άμεση αναγνώριση, πιστοποίηση και λειτουργία των ιαματικών Πηγών Μεθάνων στις 04/04/2019 .
·         με ψήφισμά του καταδικάζει ομόφωνα τη βάρβαρη επίθεση εναντίον Πακιστανού μετανάστη σε κεντρική πλατεία της πόλης και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο θύμα της ρατσιστικής αυτής επίθεσης, αιτείται τη σύλληψη των ενόχων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη στις 18/06/2018.
·         επισημαίνει το γεγονός ότι οι γιατροί του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σπετσών, συμπεριλαμβάνονται στις εφημερίες του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και επικαλούμενος τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του Δήμου Σπετσών και την πληθυσμιακή του σύνθεση, αιτείται την εξαίρεση των γιατρών από τις εφημερίες στις 25/01/2018.
·         θέτει το ζήτημα της συμπερίληψης των νησιωτικών δήμων τις Αττικής στις προβλέψεις της Υπουργικής Απόφασης 5711/10_03_2017 σχετικά με τη μηνιαία πρόσοδο του φορέα διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" που βαρύνει αναλογικά τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ) των δήμων της Περιφέρειας Αττικής "ως αντιστάθμισμα της περιβαλλοντικής ζημιάς στο περιβάλλον της Αττικής που προκαλείται από την αστική λειτουργία και τη δραστηριότητα των δήμων" και αιτείται την εξαίρεσή τους στις 24/07/2017.
·         με υπόμνημά του επισημαίνει την αναγκαιότητα σύστασης_δημιουργίας μετα_γυμνασιακής εκπαιδευτικής δομής για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), η οποία θα περιλαμβάνει στέγη, εργασία και φροντίδα στους μαθητές της κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης, με όρους αξιοπρέπειας, ισότητας και αυτονομίας στις 07/07/2017.
·         προ του κινδύνου αποκλεισμού σχεδόν του συνόλου των βιοκαλλιεργητών των Κυθήρων από το πρόγραμμα επιδοτήσεων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, αιτείται την επαναπροκήρυξή του και προτείνει τη θέσπιση συγκεκριμένων όρων προκειμένου να αναπτυχθεί και να ενδυναμωθεί περισσότερο η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία στην Ελλάδα στις 28/04/2017.
·         παραθέτουν τα συνοδευτικά Ερώτησής τους που αφορά καταγγελίες για αυθαιρεσίες της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και αιτούνται την παροχή διευκρινήσεων για την αλλαγή όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω σχολής μετά την κοινοποίηση της απάντησης του αρμόδιου υπουργείου 09/02/2017.
·         συναινούν στην πρόταση του Τριφύλλειου Ιδρύματος για την παραχώρηση του ακινήτου πρώην νοσοκομείου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Ποταμού Κυθήρων για τη δημιουργία σχολικού συγκροτήματος και αιτούνται την υιοθέτηση των προτάσεών τους για την επίλυση του μακροχρόνιου προβλήματος της στέγασης του Δημοτικού Σχολείου του Ποταμού στις 19/12/2016.
·         αιτούνται την επικαιροποίηση του άρθρου 13 του Προεδρικού Διατάγματος 50/1996, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), ώστε να συμπληρωθούν οι κατηγορίες σοβαρών παθήσεων, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί με αναπηρικά προβλήματα να υπαχθούν στις ειδικές κατηγορίες μετακίνησης κατά προτεραιότητα και να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή τους στο δημόσιο βίο, σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας στις 07/11/2016.
·         αιτείται τη δυνατότητα εξασφάλισης εισόδου στα Ειδικά Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια των ειδικών βοηθών της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης, με γνώσεις στον αυτισμό, προκειμένου να βοηθηθεί η κοινωνικοποίηση και γνωστική και ψυχική ανάπτυξη του αυτιστικού παιδιού στις 29/07/2016.
·         επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα των Προσφύγων ενημερώνει σχετικά με τις δράσεις του και παραθέτει προτάσεις για την παροχή διεθνούς προστασίας της προσωπικότητας και ιδίως του σεξουαλικού αυτοκαθορισμού των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων στη χώρα μας στις 07/07/2016.
·         αιτείται τη συντήρηση του κτηρίου του Ομίλου Ερετών επισημαίνοντας την ιστορικότητα του μνημείου και την αναγκαιότητα ένταης του έργου σε κάποιο πρόγραμμα δράσης στις 18/03/2016.
·         αιτείται την αναγκαστική απαλλοτρίωση των οικοπέδων ΧΡΩΠΕΙ και ¨Λούνα Πάρκ¨ και τη διαμόρφωσή τους σε χώρους υψηλού πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού στις 21/01/2016.


Α.Κ.Ε.
·         Να ενημερωθεί άμεσα η Βουλή για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ΑΕ στις 29/01/2016.




Ερώτηση σε συνδυασμό με Α.Κ.Ε.


·         Οικονομικοί _ διαχειριστικοί έλεγχοι σε χρονίζουσα εκκρεμότητα (Το παράδειγμα του Υπουργείου Πολιτισμού) στις 14/05/2018.
·         Αυθαίρετη δόμηση στην Μαρτυρική Μακρόνησο στις 21/07/2017.
·         Ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας του Δήμου Αθηναίων αναφορικά με την λειτουργία και την υλοποίηση προγράμματος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) στις 11/03/2016.
·          Ζητήματα αδιαφάνειας στην οικονομική διαχείριση Κληροδοτημάτων του Γηροκομείου Αθηνών στις 10/07/2015.
·          Σοβαρή καταγγελία για παράβαση καθήκοντος και άσκηση ρατσιστικής βίας κατά τρανς γυναίκας από Αστυνομικούς του ΑΤ Νέας Αρτάκης στις 26/05/2015.





Ερωτήσεις 



Αγροτική Πολιτική
·         Προβλέψεις της ρύθμισης των 120 δόσεων για τους αγρότες ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, ηλικίας 62_67 χρονών στις 06/05/2019.
·         Θανάτωση των δύο ιαγουάρων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα στις .
·         Προστασία της χελώνας Caretta Caretta στις 17/07/2018.
·         Σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία και την ευζωία των ιπποειδών εργασίας στις 28/06/2018.
·         Αναθεώρηση των κριτηρίων επιλογής εκμετάλλευσης για τη δράση 10.01.04 "Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα" στις 12/10/2017.


Ανάπτυξη  - Επενδύσεις

·         Ο έλεγχος και η εποπτεία των οντοτήτων δημοσίου ενδιαφέροντος _ Η περίπτωση της «Λιντλ Ελλάς και ΣΙΑ ΟΕ» στις 23/05/2018.
·         Ανάγκη ρύθμισης δανείων πυρόπληκτων κ.α. πληγέντων από φυσικές καταστροφές δανειοληπτών στις 14/05/2018.
·         Διασφάλιση πρόσβασης των πολιτών στο δίκτυο τραπεζών στις 08/03/2018.



Ασφαλιστικό – Εργασία
·         Ασφάλιση μουσικών καλλιτεχνών _ δημιουργών για περιστασιακή απασχόληση στις 05/04/2019 .
·         Άμεση η ανάγκη συνεδριάσεων Υγειονομικών Επιτροπών στη Λήμνο στο πλαίσιο του ΚΕΠΑ στις 15/03/2019.
·         Αποκλεισμός χρονίως πασχόντων ασθενών από προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στις 13/02/2019.
·         Απόδοση ΑΦΜ σε αιτούντες άσυλο ασυνόδευτους ανηλίκους στις 29/10/2018.
·         Σχετικά με τη χορήγηση σύνταξης γήρατος 15ετίας του ν.2227/1994 στους πάσχοντες από Δρεπανοκυτταρική Νόσο στις 18/10/2018.
·         Καθυστέρηση καταβολής συντάξεων χηρείας στις 24/09/2018.
·         «Έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη λειτουργία ενοποημένου φορέα εκπαίδευσης, αποκατάστασης και κοινωνικής ένταξης τυφλών, χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς» στις 27/08/2018.
·         Σχετικά με την μέριμνα για την ασφάλεια των εργαζομένων, με αφορμή τα εργατικά ατυχήματα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος 11/06/2018.
·         Εξίσωση αδειών αναπληρωτών _ μόνιμων εκπαιδευτικών στις 23/03/2018.
·         Μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία στις 09/02/2018.
·         Προστασία των εργαζομένων οι οποίοι καταγγέλλουν πρακτικές εργοδοτικής αυθαιρεσίας σχετικά με το δώρο των Χριστουγέννων στις19/01/2018.
·          Σχετικά με τους εποχιακά εργαζόμενους που επιθυμούν να εγγραφούν σε Δ.Ι.Ε.Κ και Ι.Ε.Κ του Υπουργείου Τουρισμού στις 18/01/2018.
·         Σχετικά με την μέριμνα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των εργαζομένων σε ΟΤΑ μέσω των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στις 22/12/2017.


Δημόσια Διοίκηση – Δημόσιος Τομέας

·         Εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών/Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ_ΜΕΑ) στις 18/04/2019.
·         Παράταση της προθεσμίας για τη δήλωση απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη, των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων στις 20/12/2018.
·         Καθυστερήσεις στην απόδοση ιθαγένειας στις 17/07/2018.
·         Ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη της νομολογίας του Δικαστηρίου της ΕΕ σχετικά με την "αρχή της μη διάκρισης" μεταξύ εργαζομένων ορισμένου και αορίστου χρόνου στις 18/06/2018.
·         Αποκλεισμός πολιτών από την Εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας στις08/06/2018.
·          Αναγνώριση ως πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας της προϋπηρεσίας όσων εργάστηκαν σε παιδικούς σταθμούς ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στις 05/06/2018.
·         Υποστήριξη αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους στις 14/03/2018.
·         Σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον Ελεύθερων Κοινωνικών Χώρων στις 02/03/2018.
·         Λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της οικονομικής αδικίας σε βάρος των ορεινών περιοχών οι οποίες με το Πρόγραμμα Καλλικράτη έχασαν διοικητικά τον ορεινό χαρακτήρα τους στις20/02/2018.
·         Βελτίωση του πλαισίου αξιολόγησης και υποστήριξης των στελεχών της Αστυνομίας, καθώς και της συνεπαγόμενης δυνατότητας τους στην οπλοφορία και οπλοχρησία στις 10/01/2018.
·         Λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των δομών "Βοήθεια στο Σπίτι" στις 18/10/2017.


Δικαιοσύνη – Διαφάνεια – Δικαιώματα
·         Ορισμός του βιασμού με βάση τη μη συναίνεση και όχι μόνο η βία στις 12/02/2019.
·         Ποινικές διώξεις κατά των "μουσικών του δρόμου" στις 22/10/2018.
·         Τμήμα προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στις 26/09/2018.
·         Συνεχίζονται οι έκνομες διώξεις σε βάρος παραγωγών και πωλητών βιομηχανικής ή κλωστικής κάνναβης στις 26/04/2018.
·         Πρόβλημα στέγασης Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά στις 06/03/2018.
·         Αλλεπάλληλες παραιτήσεις από κληρονομιές στις04/12/2017.


Εθνική Άμυνα

·         Μηνύματα ρατσισμού, ισλαμοφοβίας, αλυτρωτισμού, ευθείας αμφισβήτησης της εξωτερικής πολιτικής και έκκλησης σε βία κατά πολιτικών αρχηγών στέλνουν μέσω των κοινωνικών δικτύων στο διαδίκτυο εν ενεργεία στρατιωτικοί στις 19/12/2018.
·         Σχετικά με την χρήση του όρου "λαθρομετανάστευση" σε κείμενο Διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ» στις 02/07/2018.
·         Συμμετοχή καταδικασμένου μέλους της Χρυσής Αυγής στο Τάγμα Εθνοφυλακής της Δράμας στις 10/05/2018.

Εξωτερική Πολιτική
·         Ανακαίνιση του ιστορικού "Ελληνικού Ιδρύματος" (Fondation Hellenique) στο Cite Internationale του Παρισιού στις 21/12/2017.


Ναυτιλία – Νησιά
·         «Ειδικός Κανονισμός Λιμένα Νεάπολης» στις 01/06/2018.
·         Ανάγκη άμεσης δρομολόγησης πλοίου στη γραμμή Σουβάλα _Πειραιά και Πειραιά _Σουβάλα. στις 23/03/2018.
·         Ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Δήμων Αργοσαρωνικού στις 30/01/2018.
·         Ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Μεθάνων και νησιών Αργοσαρωνικού στις 25/10/2017.

Οικονομία

·         Παρανομίες στην εκμετάλλευση παραλιών στις 03/07/2018.
·         Επιστροφή παράβολων σε όσους πλήρωσαν για τα ανασφάλιστα οχήματα τους πριν την έκδοση της ΠΟΛ.1090/2017» στις 01/12/2017.
·         Ενίσχυση της ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής προστασίας μέσω της αύξησης των πόρων του Πράσινου Ταμείου στις 30/11/2017.



Παιδεία – Έρευνα

·         Χορήγηση δωρεάν εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους _ μουσεία στους/στις εκπαιδευόμενους/ες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στις 19/03/2019.
·         Καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς αξιολογητές _ σχεδιαστές των τμημάτων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης κατά τα έτη 2008_2010 στις 19/03/2019.
·         Εξέταση της δημιουργίας προγραμμάτων εγγραμματισμού, για την αντιμετώπιση του προβλήματος του αναλφαβητισμού στους Ρομά στις 23/01/2019.
·         Βεβαιώσεις παραβάσεων των διατάξεων περί πυρασφάλειας και πυροπροστασίας σχολικών κτιρίων εις βάρος διευθυντών σχολείων του Δήμου Μαραθώνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 26/11/2018.
·         Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στις 26/11/2018.
·         Μετεγγραφές αδελφών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2018_2019 στις 28/06/2018.
·         «Αναγραφή θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» στις 21/06/2018.
·         Υποχρεωτική η ένταξη της σεξουαλικής αγωγής στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στις 23/05/2018.
·         Μετεγγραφές φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2017_2018 στις 15/12/2017.
·         Ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) στο πάρκο 'Αντώνης Τρίτσης' στις 23/10/2017.


Περιβάλλον – Ενέργεια
·         Αδειοδότηση Φράγματος Κοκκινόλακα στις 28/01/2019.
·         Η ανάκτηση του πρόσθετου κόστους από την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) μέσω των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ σε ότι αφορά τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος με χρήση θερμοσυσσωρευτών στις 20/04/2018.
·         Η Μακρόνησος, ως τόπος διατήρησης της ιστορικής συλλογικής μνήμης και η προοπτική ανακήρυξής της σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 01/03/2018.
·         Κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους στις 07/11/2017.
·         Αναδρομικός καταλογισμός Δημοτικών Τελών σε κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα στις 24/10/2017.



Πολιτισμός – Αθλητισμός

·         Χορήγηση δωρεάν εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους _ μουσεία στους/στις εκπαιδευόμενους/ες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στις 19/03/2019.
·         Σχετικά με τα περιστατικά οπαδικού χουλιγκανισμού και το περιστατικό έμφυλης βίας εναντίον νεαρής γυναίκας από χούλιγκανς της Θύρας 7 στις 14/03/2019.
·         Ανάδειξη του κτιρίου της "Κομαντατούρ" στην οδό Κοραή 4 στην Αθήνα και ίδρυση Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο συγκεκριμένο ή άλλο ενδεικνυόμενο χώρο στις 29/10/2018.
·         Δημόσιο Μουσείο Ελληνικής Μουσικής και Δισκογραφίας στις 29/05/2018.
·         Αποκατάσταση και αξιοποίηση του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου (πρώην φυλακές) Αίγινας στις 15/02/2018.
·         Απόδοση ποσοστού από τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων ως ανταποδοτικό έσοδο των οικείων πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. στις 09/02/2018.
·         Αναμόρφωση εργασιακού καθεστώτος των συμβασιούχων πωλητών του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων που απασχολούνται ως εποχικό προσωπικό στα πωλητήρια αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων και των μνημείων της χώρας στις 16/01/2018.
·         Αναμόρφωση εργασιακού καθεστώτος των συμβασιούχων πωλητών του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων που απασχολούνται ως εποχικό προσωπικό στα πωλητήρια αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων και των μνημείων της χώρας στις 16/01/2018.
·         Επαναλειτουργία και εξωραϊσμός του μνημείου του Γαλέριου στη Θεσσαλονίκη στις 11/12/2017.






Προστασία του Πολίτη

·         Τμήμα προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στις 26/09/2018.


Προσφυγικό – Μεταναστευτικό
·         Εγκύκλιος ΑΑΔΕ για διασταύρωση εγγράφων αλλοδαπών στις 29/11/2018.
·         Ρατσιστικές επιθέσεις κατά ανηλίκων προσφύγων στις 11/09/2018.
·         Συλλήψεις και κράτηση μεταναστών που ζουν και εργάζονται για πολλά χρόνια στην Ελλάδα στις 26/03/2018.


Τουρισμός

·         Σχετικά με την τεράστια εξάπλωση του φαινομένου AirBnb στις 27/09/2018.
·         Αξιοποίηση των ιαματικών πηγών των Μεθάνων στις 28/03/2018.


Υγεία – Πρόνοια

·          Αμοιβή πρακτικής άσκησης τελειόφοιτων ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία στις 20/03/2019.
·          Θέσπιση επιπλέον κινήτρων για τους γιατρούς του ΕΣΥ σε παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές με αφορμή την περίπτωση του Νοσοκομείου Λήμνου στις 24/10/2018.
·          Θέσπιση επιπλέον κινήτρων για τους γιατρούς του ΕΣΥ σε παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές με αφορμή την περίπτωση του Νοσοκομείου Λήμνου στις 24/10/2018.
·          Ανάγκη κάλυψης των εξόδων μετακίνησης ανασφάλιστων ασθενών σε δομές υγείας εκτός του τόπου κατοικίας τους στις 20/04/2018.
·          Ανάγκη άμεσης στελέχωσης των ασθενοφόρων με οδηγούς και πλήρωμα στο νησί της Αίγινας στις 20/03/2018.
·          Σχετικά με την κατάσταση του Κέντρου Υγείας Νευροκοπίου στις 24/01/2018.
·          Εκπόνηση και ψήφιση νέου θεσμικού πλαισίου για τα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων στις 06/12/2017.




Υποδομές – Μεταφορές

·         Συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ σε διεθνή διαγωνισμό στο Ισραήλ στις 12/03/2019.
·         Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά υπαλλήλου ΟΑΣΘ στις 12/11/2018.
·         Επισκευή 8 σχολικών κτιρίων που υπέστησαν σοβαρές βλάβες από τον σεισμό του Ιουνίου του 2017 στη Λέσβο στις23/05/2018.
·         Αδυναμία πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα σε οδικά μέσα δημόσιας μεταφοράς στις 20/02/2018.


Ψηφιακή Πολιτική

·         Έλεγχοι νομιμότητας στα κανάλια εθνικής εμβέλειας στις 06/02/2019.
·         Ψευδή και παραπλανητικά ρεπορτάζ για το επεισόδιο στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας στις 06/11/2018.
·         Ατέλεια χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στους Δήμους στις 14/09/2018.
·         Μέτρα ενίσχυσης έντυπου Τύπου στις 09/05/2018.