Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Περιοδεία της Ελένης Σταματάκη στις Σπέτσες

Περιοδεία της Ελένης Σταματάκη στις Σπέτσες


Περιοδεία στις Σπέτσες πραγματοποίησε την Τρίτη, 25/6,  η Υποψήφια βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη, συνοδευόμενη από μέλη και φίλους της τοπικής οργάνωσης.

Επισκέφτηκαν καταστήματα του νησιού, συναντήθηκαν και συνομίλησαν   με δεκάδες πολίτες και επαγγελματίες, εκπροσώπους φορέων  και αναπτύχθηκαν συζητήσεις με τους κατοίκους πάνω στα τοπικά προβλήματα και γενικότερα σε θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιοχής.
Με σύνθημα «ψηφίζουμε για_τη_ζωή_μας  για_τον_Πειραιά  για_τα_νησιά_μας», η  κ. Σταματάκη, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στέλνει το δικό της ενωτικό μήνυμα στους πολίτες των νησιών  του Αργοσαρωνικού.
«Η ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη ανάμεσα στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα αποτελεί μια πρόκληση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δούλεψε για την εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε κοινωνικά, πολιτιστικά αγαθά και υπηρεσίες και το αντιστάθμισμα του μεταφορικού κόστους. Η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου είναι το σημαντικότερο μέτρο, που αμβλύνει το αίσθημα της απομόνωσης και ενισχύει σημαντικά την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών. Ήδη εφαρμόζεται για τη μεταφορά κατοίκων και εμπορευμάτων σε ακτοπλοϊκά αλλά και αεροπορικά εισιτήρια, εφαρμόζεται πιλοτικά το μέτρο για τα καύσιμα και από το 2020 θα εφαρμοστεί για όλα τα νησιά. Το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει εντατική προσπάθεια για την κάλυψη των κενών στα σχολεία και τις ανάγκες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που φτάνουν στα νησιά. Το υπουργείο Υγείας έχει δουλέψει για την αναβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τη στελέχωσή τους. Παράλληλα, με τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων και ενός υποστηρικτικού μηχανισμού υλοποίησης έργων, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους και την περιφέρεια, δόθηκε δυνατότητα ουσιαστικής αναβάθμισης των υποδομών. Τόσο από την περιφέρεια και τους δήμους όσο και από το υπουργείο Εσωτερικών, με το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι & ΙΙ» και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, τη στήριξη του αθλητισμού και του πολιτισμού, την οδοποιία και την αναβάθμιση και των λιμανιών. Επιπλέον, έγινε μια σταθερή προσπάθεια να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση. Για το επόμενο διάστημα, χρειάζεται να αξιοποιηθούν όλες οι αναπτυξιακές δυνατότητες των νησιών, πέρα από τον τουρισμό που αποφέρει κέρδος τους θερινούς μήνες. Να δοθούν κίνητρα για να γυρίσει ο νέος κόσμος στα νησιά και να ζήσει εκεί. Ως άμεσα μέτρα, ήδη έχουν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, η μείωση του φόρου εισοδήματος για τους κατοίκους των νησιών κάτω από 3.100 πληθυσμό και η μείωση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά κάτω των 1000 κατοίκων, από 1/1/2020»