Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ ΥΔΡΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα τελευταία 4 χρόνια, τόσο η κυβέρνηση όσο και η περιφέρεια και όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκαν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την βελτίωση της ζωής στο νησί.
Συμβάλλανε όλοι στην δικαίωση της Ύδρας στο μεγάλο θέμα της νησίδας "Άγιος Γεώργιος" και που είχε σαν αποτέλεσμα ένα ετήσιο οικονομικό όφελος για τον Δήμο άλλα και τους Δημότες που αγγίζει το 1.000.000 ευρώ.
Κάναμε πράξη την προγραμματική μας διακήρυξη σαν ΣΥΡΙΖΑ την εφαρμογή του "ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ" ένα μέτρο που ανακουφίζει οικονομικά την μετακίνηση των Νησιωτών άλλα και μειώνει το κόστος μεταφοράς των εμπορευμάτων στα νησιά.
Η θέσπιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που εφαρμόζεται σε όλα τα νησιά από τις αρχές του 2019, είναι ένα σημαντικό μέτρο, που αμβλύνει το αίσθημα της απομόνωσης από την ηπειρωτική Ελλάδα και ενισχύει σημαντικά την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών. Είναι η πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη που αυτό το μέτρο εφαρμόζεται σε ένα τόσο εκτεταμένο πολυνησιακό σύστημα. Παράλληλα, νομοθετήσαμε την δυνατότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με δήμους με πληθυσμό λιγότερο από 5.000 κατοίκους έως πέντε έτη για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένης γραμμής, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενθαρρύνουμε τοπικές πρωτοβουλίες δήμων και άλλων φορέων για δρομολόγηση τοπικών γραμμών πλοίων.
Η διάσωση των παραδοσιακών ξύλινων αλιευτικών σκαφών και της αξιοποίησής τους, μια εξέλιξη που έρχεται μετά τις προσπάθειες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να ανακόψει τη μαζική καταστροφή τους, καλώντας φορείς να «υιοθετήσουν» ένα σκάφος και μετά τις ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη νομιμοποίηση των παραδοσιακών καρνάγιων
Η Έναρξη του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης καραβομαραγκών μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τα νησιά μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Μείωση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες - αυτοαπασχολούμενους
Για πρώτη φορά τόσο πολύ, κατά γενική ομολογία, ο Δήμος της Ύδρας ενισχύεται οικονομικά παρ όλο την οικονομική κρίση από την κεντρική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει προβλήματα του νησιού, με έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για φυσικές καταστροφές και κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας, επιχορηγήσεις από το πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ".
Από το υπουργείο Υποδομών για αντιπλημμυρικά έργα.
Από το Υπουργείο Εσωτερικών μεσώ του "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" για αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.
Από το Υπουργείο Εσωτερικών για επισκευή και συντήρηση δεξαμενών Αγ. Κωνσταντίνου - Καλά πηγάδια.
Για ενίσχυση κοινωνικών δομών του Δήμου μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Χρηματοδότηση για την επισκευή του λιμανιού στο Καμίνι.
Για αποκατάσταση καθιζήσεων του πλακόστρωτου Χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Για επισκευή κεντρικής προβλήτας - συντήρηση εξωτερικού λιμενοβραχίονα - Επισκευή Α΄Δημοτικού Σχολείου - Συμπληρωματικά έργα στο γήπεδο της Ύδρας -για δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στο Σαχτούρειο - σύνδεση της γεώτρησης Παλαμίδα με το κεντρικό δίκτυο στον Βλύχο - ανακαίνιση της Δημοτικής αίθουσας "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" - για αντιμετώπιση κατολισθήσεων - Προμήθεια, εγκατάσταση εξοπλισμού τηλεελένχου τηλεχειρισμού συστήματος υδροδότησης του νησιού.- Από πόρους της Περιφέρεια

Διαπιστώνουμε ότι κυβέρνηση και περιφέρεια αξιοποίησαν όλες της δυνατότητες και σε συνεργασία με τους δήμους έδωσε την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν και να προγραμματιστούν έργα σε όλα τα νησιά της Ελλάδας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη χωρίς επιτροπεία τετραετία θα φέρει σε ακόμα περισσότερους πολίτες τη σιγουριά μιας καλύτερης ζωής. Οι αντίπαλες δυνάμεις καραδοκούν για να εφαρμόσουν τις αποδεδειγμένα αποτυχημένες πολιτικές τους.
Στις 7 Ιουλίου ξανασυναντιόμαστε με την δύναμη των πολλών για την ανατροπή.
Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για μια Ελλάδα δίκαιης ανάπτυξης, ισότητας και δημοκρατίας.
Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για την ζωή μας.


ΣΥΡΙΖΑ ΥΔΡΑΣ