Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΡΟΥ



Πόρος 17/2/2016 Αρ. Πρ.: 80
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κα. Ε. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ
Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη τη Τρίτη 16/2 στη Βουλή, συνάντηση του Προέδρου του .Σ κ. Δημήτρη Συξέρη, με την βουλευτή Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κα. Ελένη Σταματάκη και τον συντονιστή της Τοπικής Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θάνο Ζούμπο, με αντικείμενο μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του Πόρου.

Η κα Σταματάκη είχε ανταποκριθεί άμεσα στην πρωτοβουλία του Ε.Ε.Σ.Π. για την αναστολή των διακοπών ρεύματος λόγω οφειλών στη ΔΕΗ και με παρεμβάσεις της στη Διοίκηση της ΔΕΗ, συνέβαλε τα μέγιστα στην προσωρινή αναστολή την προηγούμενη Τετάρτη 10/2, τη στιγμή μάλιστα που το συνεργείο της ΔΕΔΗΕ είχε φτάσει ήδη στο νησί για να διακόψει 100 παροχές επιχειρήσεων και οικιών.
Τα ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τη πορεία της μετατροπής του Αεροδρομίου της Τρίπολης σε Πολιτικό για την προσέλκυση Διεθνών πτήσεων Τσάρτερ και την Τουριστική αναβάθμιση της Ανατολικής Πελοποννήσου & της Τροιζηνίας, την ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Γαλατά και του Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πόρου και τέλος την ανάγκη βελτίωσης της Ακτοπλοϊκής διασύνδεσης του Πόρου με τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Μέθανα, που επηρεάζει τη τουριστική κίνηση από την Αττική.
Ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Συξέρη στις θέσεις του Ε.Ε.Σ.Π. για το Ασφαλιστικό και στην ανάγκη για δικαιότερη και βιώσιμη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ειδικά στις σημερινές οικονομικές συνθήκες που επηρεάζουν την επιβίωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της επαρχίας.
Η κα. Σταματάκη με πραγματικό ενδιαφέρον κράτησε λεπτομερείς σημειώσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του Πόρου, ενώ δήλωσε πως θα κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς και Αρχές και θα προγραμματίσει σύντομα και επίσκεψη στην περιοχή για να συζητήσει με το .Σ και τα μέλη του Ε.Ε.Σ.Π. και των άλλων Επαγγελματικών Σωματείων της περιοχής.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Δημήτρης Α. Συξέρης
Χρήστος Κούλης
Πρόεδρος Ε.Ε.Σ.Π.
Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Σ.Π