Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΥΔΡΑΣ



Περιοδεία στην Ύδρα πραγματοποίησαν το  Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά και Νήσων Ελένη Σταματάκη , η υποψήφια επίσης στην Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά ,συνοδευόμενες  από τους  εκπρόσωπους  της τοπικής οργάνωσης του κόμματος, Λάκη  Χρηστίδη και Γιώργο  Μακρομανώλη.

Συναντήθηκαν και είχαν διεξοδικές συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου, του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Ύδρας, που αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση του Σχολείου τους, την Πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού και  τους τοπικούς φορείς όπου συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, όπως το χρόνιο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που μαστίζει το νησί, τον Πρόεδρο του σωματείου θαλάσσιων ταξί με τον οποίο συζήτησαν κυρίως για το ακτοπλοϊκό και την προβληματική σύνδεση με το Μετόχι.
Επίσης υπήρξε συνάντηση με τον αγροτικό ιατρό που τους  εξέθεσε τα προβλήματα του ιατρείου.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Κουκουδάκη, όπου ο Δήμαρχος εξέθεσε τα πολλαπλά προβλήματα του νησιού και πρότεινε στην Ελένη Σταματάκη  την συνέχιση του διαλόγου για την αντιμετώπιση και επίλυσή τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  στο φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων ,της συγκομιδής  και  της μεταφοράς τους, σε άλλο χώρο, εκτός του νησιού.

Το ίδιο απόγευμα επισκέφθηκαν  τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης και Ερμιόνης κ. κ. Εφραίμ και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία  Αιγίνης και Ύδρας, την ποιότητα και την στελέχωση των υπηρεσιών τους,  τα οποία ανήκουν στην δικαιοδοσία της Μητρόπολης.

Η βουλευτής  έμεινε ικανοποιημένη από τις συζητήσεις και υποσχέθηκε  να επανέλθει σύντομα με προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που θα βελτιώσουν  την καθημερινότητα των κατοίκων.


Κατόπιν παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση-προβολή ταινίας με θέμα:
"Η δύσκολη ασθένεια και η ανθρώπινη αντιμετώπιση της".
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Σεβασμιότατος κ. κ. Εφραίμ, η  Ελένη Σταματάκη,η Γεωργία Γεννιά, ο Δήμαρχος Ύδρας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Δ. Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης και μεγάλος αριθμός κατοίκων. Την εκδήλωση-προβολή διοργάνωσαν το Νοσοκομείο Ύδρας  "ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ"  και η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας.
Συμμετείχαν: ο Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ κ. Νικόλαος Καρβούνης, ο διευθυντής του νοσοκομείου Ύδρας κ. Παναγιώτης Μανίκης, , ο τ. Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΜΕΤΑΞΑ κ. Χαράλαμπος  Μπετενίτης και ολόκληρο το ιερατικό προσωπικό της Μητρόπολης Ύδρας. Μετά την προβολή ακολούθησε εκτενής συζήτηση με το κοινό του νησιού και οι ομιλητές απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις των παρευρισκομένων.