Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Σχετικά με το Δημοσίευμα με θέμα αρχαιολογικά ευρήματα στην οδό Γεωργίου

foto από: limani24.gr
Σε  δημοσίευμα του site λιμάνι 24 αναφέρεται ως σκάνδαλο, η κάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων από την κατασκευαστική εταιρία ΘΕΜΕΛΗ που έχει αναλάβει τα έργα επέκτασης της γραμμής του τραμ.
Παρακάτω η σχετική ερώτηση που στείλαμε οι βουλεύτριες της Α΄ και Β΄ Πειραιά (Εύη Καρακώστα - Ελένη Σταματάκη) στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιά και Νήσων.
Επίσης ζητήσαμε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Πειραιά κ.Γιάννη Μώραλη και από τον αντιπεριφερειαρχη κ.Γιώργο Γαβρίλη να πραγματοποιήσει αντίστοιχες ενέργειες για την επίβλεψη των διαδικασιών του έργου.

Προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων

Ενημερωθήκαμε από δημοσίευμα του τοπικού τύπου (Λιμάνι 24, 10/12/2015), ότι η κατασκευαστική εταιρία ΘΕΜΕΛΗ, η οποία έχει αναλάβει τα έργα επέκτασης του τραμ προς Πειραιά, προχωράει σε ταχεία κάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες, που πραγματοποιεί στην περιοχή.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως στην οδό Γεωργίου 29α (και Γρηγορίου Λαμπράκη) έχουν αποκαλυφθεί πλήρως αρχαία κατάλοιπα από εργαστήρια, τα οποία η εταιρία βιάστηκε να σκεπάσει τοποθετώντας υπόγειους κάδους σκουπιδιών.

Επειδή η πολιτιστική κληρονομιά της πόλης είναι σημαντική για τον τουρισμό αλλά επίσης οφείλουμε να την προστατεύουμε και να την παραδίδουμε στις επόμενες γενιές, για λόγους διατήρησης της ιστορικής συνέχειας και επειδή τα τόσο μεγάλα συγκοινωνιακά έργα πρέπει να γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Έχει η υπηρεσία σας επίβλεψη του έργου και γνωρίζει για τα συγκεκριμένα ευρήματα;

2. Γιατί δεν έχουν σταματήσει οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα;

3. Πως σκοπεύετε να επέμβετε σχετικά με τα συγκεκριμένα ευρήματα; 

                                                                                  Οι βουλευτές

                                       Εύη Καρακώστα

                                      Ελένη Σταματάκη