Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Δραπετσώνα



Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πρώην Βιομηχανική Ζώνη της Δραπετσώνας,  σηματοδοτεί  μια νέα εποχή για την περιοχή. Στόχος του πρωθυπουργού είναι τα έργα  ανάπλασης στον  χώρο των Λιπασμάτων  που εξαιρέθηκαν από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ,  και παραχωρήθηκε πλέον και επίσημα στον Δήμο Δραπετσώνας να ξεκινήσουν άμεσα. Ένα μεγαλεπήβολο  και φιλόδοξο έργο που θα δώσει «ανάσα ζωής» όχι μόνο στους κατοίκους, αλλά σε όλο τον Πειραιά.


 «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και είναι μεγάλες, το να δίνουμε το βάρος σε κάποιους ξεχασμένους πολίτες, στα λαϊκά στρώματα, στους δήμους και τις λαϊκές γειτονιές είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και να αναδείξει ότι ακόμα και στις μεγαλύτερες δυσκολίες μπορεί να υπάρχει μια στόχο-προσήλωση σε μια πολιτική με προτεραιότητα σ' αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η περιοχή αυτή θα περάσει στην αυτοδιοίκηση, αυτή είναι η δέσμευση μας. Θα πρέπει να συνεργαστούμε προκειμένου άμεσα να γίνουν οι πρώτες ενέργειες ώστε αυτό το θαλάσσιο μέτωπο να γίνει δημόσιος χώρος και όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση. Στόχος μας από εδώ και πέρα να τραγουδάμε: στη Δραπετσώνα έχουμε ζωή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στην περιοχή των Λιπασμάτων.   

Νωρίτερα, το βράδυ της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στη Δραπετσώνα ανέφερε τα εξής: «Παντού, σε κάθε νόμο, σε κάθε πρωτοβουλία, σε κάθε δράση, μόνη μας έγνοια, από εδώ και πέρα και πάντοτε, είναι η προστασία των πιο αδύναμων σε αυτή την κοινωνία, των λαϊκών στρωμάτων. Γι’ αυτό και εμείς τις υποσχέσεις μας προς τα λαϊκά στρώματα θα τις υλοποιήσουμε. Προεκλογικά, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, βρέθηκα σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές του Πειραιά, το Κερατσίνι.

Εκεί, λοιπόν, υποσχέθηκα να γίνει επιτέλους πράξη το όνειρο δεκαετιών των πολιτών μιας υποβαθμισμένης περιοχής του Πειραιά και η φτωχογειτονιά της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου να αποκτήσει επιτέλους μέτωπο και πρόσβαση στη θάλασσα, μέτωπο πρασίνου, μέτωπο αναψυχής, μέτωπο πολιτισμού, μέτωπο ανάσας. Η υπόσχεσή μας θα γίνει πράξη»