Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Κινδυνεύει με κατεδάφιση ο ταινιόδρομος στο Μώλο Κράκαρη

Ο ταινιόδρομος στο Μώλο Κράκαρη που βρίσκεται στο λιμενοβραχίονα της αριστερής εισόδου του Κεντρικού Λιμένα, εκεί που κάποτε έστεκε και το κόκκινο φανάρι, αποτελεί τμήμα της βιομηχανικής εγκατάστασης του παλαιού Εργοστασίου Λιπασμάτων.
Είναι ενταγμένος στο γενικό πρόγραμμα της Πολιτιστικής Ακτής και μαζί με το Υαλουργείο Λιπασμάτων, τον Ηλεκτρικό Σταθμό, το Σιλό, τον Ταινιόδρομο Σιτηρών και τις Δεξαμενές, είναι από τα ελάχιστα βιομηχανικά μνημεία του Πειραιά.

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας, η κατεδάφιση του ταινιόδρομου στο Μώλο Κράκαρη είναι προγραμματισμένη να συζητηθεί την Δευτέρα 09/05/2016, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΠ. Στο θέμα 32 της ημερήσιας διάταξης αναφέρεται συγκεκριμένα: «Λήψη απόφασης για καθαίρεση του υφιστάμενου ταινιόδρομου του μώλου Κράκαρη μετά από έκθεση αυτοψίας».
Η διάσωση, ανακατασκευή και αξιοποίηση του χώρου ως Μνημείο της Βιομηχανικής Ιστορίας  είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την πόλη μας  αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.