Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

23η Διάθεση Προϊόντων Αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες στον Πειραιά.




Το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες στην πόλη μας έκλεισε ήδη δυο χρόνια ζωής. Το κίνημα αυτό, που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, έχει αποτελέσει ένα παράδειγμα αλληλεγγύης, ανακούφισης και διεξόδου για χιλιάδες συνανθρώπους μας.  Μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας που αδυνατεί να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες ενισχύεται από τα προϊόντα που προσφέρουν οι παραγωγοί, αλλά και οι πολίτες που συμμετέχουν, ως δείγμα αλληλεγγύης προς αυτή την ευπαθή ομάδα.
Χιλιάδες παραγωγοί έχουν διατηρήσει τις καλλιέργειες, τα εργαστήρια, τις εργασίες τους, βρίσκοντας διέξοδο για διάθεση των προϊόντων τους.

Το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες ανταποκρίνεται στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες όλων και όχι στο κυνήγι του κέρδους για λίγους. Η επιτυχία του, η υποστήριξη και αποδοχή που έχει βρει, αποτελούν μια έμπρακτη  αντίσταση και αμφισβήτηση στην πολιτική λιτότητας της προηγούμενης κυβέρνησης και της Τρόικας και των συμφερόντων που ελέγχουν την αγορά τροφίμων και νοιώθουν το «Χωρίς Μεσάζοντες» σαν απειλή. Η δράση της πρωτοβουλίας μας Χωρίς Μεσάζοντες για διανομή προϊόντων δεν θέλουμε να είναι και δεν είναι μια ακόμη λαϊκή αγορά στην πόλη μας. Είναι μια συνάντηση παραγωγών- πολιτών/καταναλωτών και αναπτύσσεται στη βάση μιας διαφορετικής λογικής, της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας και του δίκαιου κέρδους.
 
Συγκεντρώνουμε τρόφιμα (όχι ληγμένα), ρούχα (καθαρά), παιχνίδια και σχολικά είδη, τα οποία διανέμουμε στους έχοντες πραγματικά ανάγκη.
Δεν ξεχνάμε
Αγοράζουμε προϊόντα και τ’ αφήνουμε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης για  τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες σας
Με e-mail:tolimanitisagonias@hotmail.gr
Στα τηλέφωνα μόνο για παραγγελίες:
2132022252, Δευτέρα –Παρασκευή, 10.00-14.00
2104117366, καθημερινά 10.00-14.00 και 17.00-22.00
2109621683, καθημερινά 10.00-14.30 και 19.00-23.00

Οι διαθέσεις την προϊόντων γίνονται στο Νέο Φάληρο ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ, πίσω από το γήπεδο Καραϊσκάκη. 

Θερμοί υποστηρικτές των  Προϊόντων Αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες στον Πειραιά από την αρχή της λειτουργίας του είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Γιώργος Γαβρίλης Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.