Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.




Μέσα σε ατμόσφαιρα πανηγυρική και συγκινησιακά φορτισμένη πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. 
Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο παλαιότερος βουλευτής, Γιάννης Τραγάκης, που διάβασε το Προεδρικό Διάταγμα της Βουλής. Ακολούθησε ο αγιασμός και η ορκωμοσία των βουλευτών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν  τρία διαφορετικά είδη ορκωμοσίας.

Έγινε ορκωμοσία με θρησκευτικό όρκο, με μουσουλμανικό και με πολιτικό τον τελευταίο επέλεξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του.

Στην συνέχεια  βουλευτές  του Σύριζα , συνοδευόμενοι από φίλους και συντρόφους καταθέσαμε λίγα λουλούδια και ξεδιπλώσαμε μνήμες στον μνημειακό-ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ-ΕΣΑ.

 
Στο κολαστήριο αυτό από 16-8-72 μέχρι 2-5-1974 κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν τουλάχιστον 227 κρατούμενοι (στις δεκατρείς περιπτώσεις γυναίκες).
Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι δώσαμε μεγάλες μάχες με όλη μας την ψυχή,  δίνουμε λοιπόν και τον λόγο της τιμής μας ότι θα  πάρουμε πίσω την χαμένη μας αξιοπρέπεια.
Οι Αριστεροί δεν είμαστε πιόνια, να το έχουν κατά νου...