Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

20-26 Ιουνίου, Πανευρωπαϊκό κάλεσμα αλληλεγγύης



Πανευρωπαϊκό κάλεσμα αλληλεγγύης στo αίτημα του  ελληνικού λαού για δικαιοσύνη και κοινωνική αλληλεγγύη. 
Παρακολουθώντας τις «Ημερίδες Μελέτης» πραγματικά εντυπωσιάστηκα απ’ τις προσπάθειες που γίνονται από την ευρωομάδα της αριστεράς GUE/NGL  προκειμένου να κινητοποιηθούνε και να δημιουργήσουνε στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

   Όπως τόνισε ο Walter Baier-οικονομολόγος και συντονιστής του δικτύου “transform Europe”- «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απειλή αλλά είναι ευκαιρία για την Ευρώπη, πρέπει λοιπόν να θέσουμε ένα ερώτημα για τη νέα πολιτική κατάσταση. Η περίοδος μέχρι τον Ιούνιο που έχουμε σε εξέλιξη τόσο σημαντικά γεγονότα είναι μια περίοδος που πρέπει να υπαγορεύουν τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ την ατζέντα. Για αυτό λοιπόν  είπαμε 20-26 Ιουνίου να είναι Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Δράσης στηρίζοντας τον ελληνικό λαό για μια ευρωπαϊκή εναλλακτική λύση στο περιφερειακό χρέος, και στις 27 Ιουνίου θα έχουμε μια μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτός ο αγώνας της διαπραγμάτευσης που ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου είναι ένας αγώνας για το συμφέρον των λαών της Ευρώπης ενάντια στην πολιτική της λιτότητας» Σημειωτέον ότι, τα  προκαταρτικά συμπεράσματα της «Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους» θα παρουσιαστούν στις 18 Ιουνίου (τα πορίσματα θα οριστικοποιηθούν στο απώτερο μάλλον), καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ιούνιος θα είναι ενας καυτός μήνας, που θ’ αποτελέσει την αφετηρία για μια άλλη Ευρώπη. Εύχομαι Εμπνευσμένη Δράση!!!
 #change4all  Το change4all.eu είναι μια διεθνής πρωτοβουλία και πλατφόρμα για την αλλαγή στην Ευρώπη που δημιουργήθηκε με αφορμή τη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά και στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία  και αξίζει να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα να δείτε τους χάρτες αλληλεγγύης. Ολοένα και πληθαίνουν οι στην Ευρώπη οι φωνές ενάντια στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.
Το μανιφέστο των 300: «Change Greece – Change Europe – Change4all»
  Το Μανιφέστο – κάλεσμα προς όλους τους λαούς της Ευρώπης, για συσπείρωση, αλληλεγγύη στους Έλληνες και υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά και μετεκλογικά, υπογράφουν πάνω από 300 διανοούμενοι και ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο.

   Μεταξύ τους οι Νόαμ Τσόσκι, Τζόρτζιο Αγκάμπεν, Ταρίκ Αλί, Ετιέν Μπαλιμπάρ, Αντόνιο Νέγκρι, Σλαβόι Ζίζεκ και άλλες σημαντικές προσωπικότητας από την Αυστραλία, την Αμερική και σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης.

   Υπογράφουν και δημοσιεύουν ένα κείμενο υποστήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό με τίτλο «Change Greece – Change Europe – Change4all», για «έναν νέο σχέδιο με βάση την χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, τη συνεργασία και τη Δημοκρατία» και ενάντια στο «παρωχημένο πλαίσιο της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης», που τροφοδοτεί τις δυνάμεις του εθνικισμού και του δεξιού λαϊκισμού.

http://www.change4all.eu/home.html