Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους: Παρουσίαση προκαταρκτικών συμπερασμάτων



  Παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων που προσήλθαν από αρκετές χώρες, εκπροσώπων κοινοβουλίων, ανεξάρτητων αρχών, εκπροσώπων κοινωνικών κινημάτων αλλά και απλών πολιτών η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία διενεργεί λογιστικό έλεγχο του χρέους εξετάζοντας τη νομιμότητά του, παρουσίασε τα διαφωτιστικά,  και ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά προκαταρκτικά πορίσματα στη Γερουσία της Βουλής.

  Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πλέον ότι μόνο το 10% των ποσών απ’ αυτά που αναγγέλθηκαν πήγαν στα κρατικό ταμείο, τα υπόλοιπα δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα και χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, πήγαν δηλαδή σε ιδιωτικές τράπεζες. Ένα χρέος που δημιουργήθηκε από αδικία, εκβιασμό.

  Κατά την συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν τα μέλη της Επιτροπής», η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «το χρέος που επισείετε σε βάρος του ελληνικού λαού είναι παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο. Είναι ιδιαίτερης σημασίας συμπέρασμα ότι υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα αμφισβήτησης της νομιμότητάς του, απονομιμοποίησης και εντεύθεν αναστολής αποπληρωμής χρέους» και παρέδωσε στη δημοσιότητα σε τόμο τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των ερευνών της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους. Όπως ενημέρωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, αυτά είναι τα αποτελέσματα του πρώτου σταδίου των ερευνών της Επιτροπής - που συνοψίζονται σε εννέα κύκλους- και θα ακολουθήσει πλήρης λογιστικός έλεγχος. Στο επόμενο βήμα, θα εισέλθει στη συγκέντρωση στοιχείων από όλες τις υπηρεσίες, τους φορείς, τους οργανισμούς και θα επανέλθει, σε όσους αρνήθηκαν την παροχή στοιχείων, όπως έγινε με την Τράπεζα της Ελλάδας, που - όπως είπε - δεν παρέδωσε τις κινήσεις λογαριασμών, ανάμεσα στην ΤτΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επίσης, θα ξεκινήσει άμεσα πανευρωπαϊκή και παγκόσμια καμπάνια με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, με επικεφαλής την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα.

  Ο καθηγητής του συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης, και μέλος της επιτροπής της αλήθειας τόνισε χαρακτηριστικά ότι "παύση πληρωμής ενός παράνομου χρέους δεν συνιστά χρεοκοπία". Επίσης,  αναφέρθηκε και στο απαγορευμένο ζήτημα της νομιμότητας του χρέους «Το ζήτημα της νομιμότητας ήταν πάντοτε κομμένο. Απουσιάζει από τον πολιτικό λόγο και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Τι είναι η νομιμότητα? Αυτά τα πραγματικά καταπληκτικά στοιχεία που μάζεψε η επιτροπή, είναι η βάση, η ουσία όλων αυτών των παραβιάσεων που ζούμε. Όλα αυτά είναι κάτω από μία τήρηση αρχών. Είναι οι αρχές που αποτελούν το υπερκείμενο Δίκαιο. Η βασικά αρχή της πολιτικής των μνημονίων ήταν να σβήσουμε από το χάρτη τον όρο νομιμότητα και αυτό ήταν κατευθυνόμενο από τις Βρυξέλλες. Το άκουσα αυτό με τα’ αυτιά μου από τον κ. Βενιζέλο που είπε ότι στην Ευρώπη δεν μπορούμε νε θέσουμε το θέμα νομιμότητα. Ήταν δηλαδή αφορισμένο, πίστευαν πως ότι συμβαίνει ήταν η θεία μοίρα. Όταν επέβαλαν τη λέξη μνημόνιο, ήθελαν να κρύψουν ότι επρόκειτο για σύμβαση δανειακή. Είπαν ένα μνημόνιο που θα μας βοηθήσει. Ουδέποτε αναφέρθηκε ο όρος της δανειακής διευκόλυνσης, της βασικής σύμβασης που δέσμευσε τη χώρα. Αυτό έγινε με το δέσιμο της εθνικής κυριαρχίας, αμετακλήτως. Το έργο της επιτροπής είναι πραγματικά ιστορικό όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Αν είχε διακηρυχθεί αυτό νωρίτερα και είχε απλώσει δεν θα βρισκόμασταν τώρα σ΄αυτή την κατάσταση. Ήταν μια κατευθυνόμενη επιλογή. Δεν ζήτησαν ποτέ οι προηγούμενες κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν αυτή την διαδικασία. Το πόρισμα έχει αξία από δύο πλευρές. Η μία είναι η βασική αξία. Η μεγάλη αξία όμως είναι της χρήσεώς του, και η χρήση αυτή πρέπει να γίνει αμέσως, πρώτα στις διαπραγματεύσεις. Επίσης, θα πρέπει να δρομολογηθεί σιγά-σιγά και με το εσωτερικό δίκαιο. Όλοι οι νόμοι που έγιναν τότε είναι κατά 90% αντισυνταγματικοί. Τρίτη χρήση αυτού του πορίσματος είναι η οργάνωση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στη φάση της αναζήτησης ευθυνών».

  Εν κατακλείδι, το πόρισμα αποτελεί έναν θησαυρό ο οποίος οφείλεται στο ελληνικό κοινοβούλιο με πρόεδρο την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εύχομαι το φώς να λάμψει και η αλήθεια να δικαιωθεί. Είθε ν’ αποτελέσει εγχειρίδιο για αγώνες!!
Οι ξένοι προσκεκλημένοι που βρέθηκαν εδώ σε ένδειξη αλληλεγγύης, χαρακτήρισαν τον λογιστικό έλεγχο του χρέους που ξεκίνησε στην Ελλάδα, ως  ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 2015, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα τεράστιο κίνητρο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Έχει μεγάλη σημασία που η τεχνογνωσία αυτών των διαδικασιών γίνεται κοινό κτήμα, αυτό θα οδηγήσει σε άλλους δρόμους,. Ένα  πραγματικά γιγαντιαίο εγχείρημα βρίσκεται σε εξέλιξη, χάρις στην εθελοντική προσφορά και την καλή θέληση όλων. Μέσα σε δύο μόλις μήνες, έκλεισε ο πρώτος κύκλος, κι αυτό είναι μόνο η αρχή!!!